Masové krokety
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 vařený hovězí jazyk cca 1/2 kg
- 1/2 kila vepřového plecka
- 2 vejce
- 1/2 cibule velké jako vejce
- 4 stroužky česneku
- 2 navlhčené rohlíky ve 12% smetaně
- 1 dl ledové vody
- 4 lžíce hladké mouky a strouhanka, pokud bude těsto řídké
- 1 lžička Kuchárku
- 2 lžičky sladké papriky, sůl a pepř podle potřeby
- strouhanku na obalení
- dobré sádlo na smažení (nebo olej)
- Hovězí jazyk uvaříme předem, uděláme z vývaru dobrou polévku. Jazyk vložit do vody se solí, vařit hodinu, vodu vylít, dát čistou vodu, přidat zeleninu a uvařit do měkka. Potom jazyk zchladit a oloupat.
Postup Masové krokety
Postup přípravy receptu
-
Jazyk, plecko, cibuli, česnek a rohlíky semeleme na jemném strojku. Dáme do robotu hák na hnětení, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme masovou směs. Uděláme zkoušku. Dáme lžíci směsi do malé skleničky a vložíme na minutu do mikrovlnky, ochutnáme. Pokud bude málo soli nebo jiného koření, dochutíme.
Lžící nabíráme těsto, vytváříme válečky, které obalujeme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě sádla. Já je dávám místo na papír do hrnce s vloženým pařáčkem a navrch poklici.
Jako přílohu brambory s pažitkou, bramborová kaše nebo chléb a hořčice, když zbude k večeři. Salát nejlépe míchaný nesmí chybět. Okurky, rajčata, jarní cibulka a nálev, jaký kdo má rád.