Domácí vaječný koňak mé babičky
Recepty, NápojeSuroviny
- 25 dkg moučkový cukr
- 1 ks plechovka kondenzovaného SLAZENÉHO mléka
- 5 žloutků
- 1 vanilkový cukr
- 0,5 l rum tuzemský
Postup Domácí vaječný koňak mé babičky
Postup přípravy receptu
-
V mixéru dokonale promícháme 25 dkg moučkového cukru a 5 žloutků.
Poté pomalu přidáváme kondenzované slazené mléko, vanilkový cukr a pokud je směs hustá a špatně se promíchává, začínáme pomalu přilévat l rum.
Stále důkladně promícháváme až vzniklá směs je konzistentní, tekutá a bez hrudek. Získáme cca 1 l vaječného koňaku.
Vzniklou směs nalijeme do 2 půllitrových lahví a dáme do chladna vyzrát minimálně 1 den. Před použitím mírně protřepeme. Dobrou chuť.