Domácí vaječný koňak mé babičky

Recepty, Nápoje

Suroviny

25 dkg moučkový cukr
1 ks plechovka kondenzovaného SLAZENÉHO mléka
5 žloutků
1 vanilkový cukr
0,5 l rum tuzemský

Postup přípravy receptu

  1. V mixéru dokonale promícháme 25 dkg moučkového cukru a 5 žloutků.

  2. Poté pomalu přidáváme kondenzované slazené mléko, vanilkový cukr a pokud je směs hustá a špatně se promíchává, začínáme pomalu přilévat l rum.

  3. Stále důkladně promícháváme až vzniklá směs je konzistentní, tekutá a bez hrudek. Získáme cca 1 l vaječného koňaku.

  4. Vzniklou směs nalijeme do 2 půllitrových lahví a dáme do chladna vyzrát minimálně 1 den. Před použitím mírně protřepeme. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!