Luxusní ovocné řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vajec
20 dkg cukru
100 ml vody
100 ml oleje
25 dkg polohrubé mouky
prášek do pečiva
Krém:
1 l mléka
3 vanilkové pudinky
1 vanilkový cukr
4 polévkové lžíce cukru
2 zakysané smetany
trochu moučkového cukru
2 smetany ke šlehání
ztužovače
Dále:
ovoce (jahody, borůvky)
čokoláda nebo kakao na dozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Bílky ušleháme s cukrem, přidáme žloutky, olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme v předehřáté troubě na 180°C.

  2. Na vychladlý piškot naskládáme libovolné ovoce.

  3. Z mléka a cukrů uvaříme pudink. Do vychladlého pudinku vmícháme zakysané smetany, trochu cukru a šlehačem vyšleháme.

  4. Na piškot s ovocem natřeme krém a nahoru vyšleháme šlehačky se ztužovači. Nakonec posypeme čokoládou či kakaem. Necháme uležet v ledničce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!