Kuřecí srdíčka v zeleninové omáčce

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g srdíček
1 velká cibule
100 g špeku
1 mrkev
1/2 petržele
kousek celeru
2 kyselé okurky
vývar nebo voda
mléko nebo smetana na vaření
1 lžíce hořčice
1 lžička mleté papriky
2 lžičky Solamylu
1 bobkový list
sůl
mletý kmín
pepř
chilli

Postup přípravy receptu

  1. Srdíčka očistíme, opláchneme a větší překrojíme podélně. Na špeku nakrájeném na kostičky a vyškvařeném opečeme drobně nakrájenou cibuli dozlatova, až do hněda.

  2. Přidáme srdíčka a když zbělají, přisypeme kmín, papriku a po zamíchání hořčici. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, jednu okurku, krátce orestujeme a zalijeme vývarem tak 3/4.

  3. Dusíme do měkka. V cca 100-150 ml mléka rozmícháme Solamyl a přilijeme ke směsi. Přidáme druhou okurku a krátce povaříme. Dochutíme pepřem, solí a chilli. Podáváme s rýží, klidně i s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!