Beatiny ořechové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 28 dkg másla
- 28 dkg moučkového cukru
- 18 dkg namletých vlašských ořechů
- 18 dkg polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce rumu
- 6 bílků
- Krém:
- 6 žloutků
- 25 dkg moučkového cukru
- Poleva:
- 10 dkg čokolády na vaření
- 5 dkg tuku
- 2 lžíce 31% šlehačky
Postup Beatiny ořechové řezy
Postup přípravy receptu
-
Troubu zapneme na 180°C. Formu o velikosti přibližně 32x22 cm vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Vezmeme dvě mísy, do jedné dáme bílky a ušleháme tuhý sníh. Do druhé dáme moučkový cukr, povolené máslo, rum a ušleháme do pěny. Přidáme 1/3 sněhu z bílků a rozšleháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, zamícháme a přidáme namleté ořechy. Nakonec do těsta zlehka vmícháme zbylý sníh. Rovnoměrně rozetřeme do formy a pečeme 30-35 minut dozlatova.
Krém připravíme tak, že ušleháme moučkový cukr se žloutky do nadýchané pěny a ihned ho nalijeme na horké těsto, které vyndáme z trouby a rovnoměrně rozetřeme. Necháme do druhého dne zaschnout.
Druhý den dáme do misky na kousky nakrájený tuk, kousky čokolády a na 200 W na 3 minuty zahřejeme v mikrovlnné troubě (musíme nejméně dvakrát zamíchat), nebo ve vodní lázni na kamnech. Zamícháme do řidší kašičky, přidáme 2 lžíce šlehačky, opět rozmícháme dohladka a nalijeme na řezy. Poleva musí být řidší, aby se dobře roztekla. Můžeme posypat sekanými ořechy nebo po nakrájení jednotlivých kousků nastříkat šlehačku, podobně jako zdobíme rakvičky.