ŻUr ze syrovátky
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 l syrovátky
- 1 l sladké smetany na vaření
- 250 g uzeného bůčku
- 200 g klobásy
- 1 křen
- sůl
- pepř
- cukr
- 4 natvrdo vařená vejce
- 1 PL mouky
Postup ŻUr ze syrovátky
Postup přípravy receptu
-
Syrovátku přivedeme k varu a přidáme křen – jen pozor tentokrát postrouhaný na hrubých očkách, nebo pokrájený na tenké nudličky.
Ve smetaně roztřepeme mouku a zalijeme jí vařící se syrovátku.
Uzený bok a klobásu pokrájíme na kostky.
Orestujeme na pánvi pěkně do křupava a přidáme do žurku. Dochutíme solí, pepřem, cukrem. Podáváme s vejci vařenými natvrdo. Jsme-li šikovní a máme slaninu pokrojenou na tenké plátky, tyto opečeme též do křupavoučka a pokládáme na polévku. Přizdobíme trochou medvědího česneku, či mladou kopřivou.