Beránek ořechový nadýchaný

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
80 g polohrubé mouky
60 g mletých vlašských ořechů
120 g cukru krupice
vanilkový cukr
malá špetka soli
2 lžíce vody

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme bílky od žloutků, k bílkům přidáme špetku soli a 2 lžíce vody a ušleháme tuhý sníh.

  2. Do něj postupně opatrně vmícháme po jednom žloutky a cukr, poté také zlehka mouku s ořechy a vzniklé těsto jemně přendáme do formy na beránka, kterou jsme předem pečlivě vymazali a vysypali moukou.

  3. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 stupňů asi 25 minut (zkouška špejlí).

  4. Hotového beránka po vychladnutí pocukrujeme, ozdobíme mašlí, větvičkou myrty nebo podle vlastní fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!