Jednoduché tykvové sabdži

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 kg dýně
2 zelené papriky
1 cibule
1 chilli paprička
1 lžička hořčičných semínek
1 lžička semínek koriandru
1/2 lžičky římského kmínu
1/2 lžičky kurkumy
1 lžíce semen sezamu
1 lžíce semen slunečnice
2 lžíce strouhaného kokosu
šťáva z 1/2 pomeranče
olej
sůl
nať koriandru (nebo petrželka)

Postup přípravy receptu

  1. Tekvicu očistíme, vyberieme jadrá a dužinu narežeme na kocky.

  2. Semená horčice, koriandra, rascu a chilli papričku zomelieme (rozdrvíme v mažiari). Zmiešame s kurkumou.

  3. Na lyžici oleja opražíme za stáleho miešania túto zmes (asi 1 min), Pridáme nadrobno narezanú cibuľu, semená slnečnice a sezamu, kokos a restujeme asi 2minut.

  4. Nakoniec pridáme nakrájanú tekvicu, na pásiky narezanú papriku a spolu chvíľu opekáme.

  5. Podlejeme šťavou, osolíme a podusíme asi 10 minut, kým tekvica nie je mäkká.

  6. Na tanieri posypeme sekanou koriandrovou alebo petržlenovou vňaťou. Podávame s indickými plackami (u nás aj chlebom).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!