Citronové rýžové nudle
Recepty, TěstovinySuroviny
- 200 g tenkých rýžových nudlí (Vermicelli)
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička černého hořčičného semínka
- 1-2 lžičky nastrouhaného zázvoru
- chilli koření podle chuti
- 1/2 lžičky kurkumy
- sůl
- 3 lžíce citronové šťávy
- čerstvý koriandr
Postup Citronové rýžové nudle
Postup přípravy receptu
-
Rýžové nudle připravíme podle návodu na obalu. Já je obvykle zaliji vroucí vodou a nechám pod pokličkou, dokud nezměknou (podle typu nudlí 3-7 minut).
V hluboké pánvi nebo woku rozehřejeme olej, poté stáhneme na střední stupeň a minutu na něm opékáme římský kmín a hořčičné semínko.
Následně přidáme nastrouhaný zázvor a opékáme další minutu. Dále přidáme chilli koření a kurkumu, promícháme a stáhneme z plotýnky.
Opatrně vmícháme scezené nudle, sůl, citronovou šťávu a nasekaný koriandr a ihned podáváme.