Hovězí kližka ve špenátě
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 400 g hovězí kližky
- 2 menší cibule
- 10 stroužků česneku
- 1 lžička soli
- mletý černý pepř
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 1 sáček mraženého špenátového protlaku
- 100 ml mléka
- 1 vrchovatá lžička polohrubé mouky
Postup Hovězí kližka ve špenátě
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a oloupaný česnek nasekáme. Maso nakrájíme na kostky.
Na rozehřátý olej dáme smažit cibuli a jakmile začne růžovět, tak přidáme maso. Zamícháme, přiklopíme poklicí, maso pustí šťávu.
Po vydušení šťávy osolíme, přidáme česnek a podlijeme vodou. Za občasného zamíchání a podlévání vodou udusíme maso do měkka.
K měkkému masu s vydušenou šťávou přidáme rozmražený špenátový protlak, zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a provaříme.
Na závěr dochutíme ještě solí a pepřem. Podáváme s vařenými brambory.