Dvoubarevný fazolový mix s klobásou, rajčaty a paprikami

Recepty, Luštěniny

Suroviny

300 g kozácké klobásy (může být i klobása chorizo)
400 g sterilovaných červených fazolí
400 g bílých sterilovaných fazolí
1 cibule
4 stroužky česneku
olivový olej
1 PL uzené papriky
1 červená paprika
sůl, pepř
4 spařená a oloupaná rajčata
sušený tymián, čerstvá petrželka
sušené oregano
olej
voda

Postup přípravy receptu

  1. Klobásu nakrájíme na kolečka, česnek a cibuli pokrájíme nadrobno. Fazole červené i bílé slijeme. V hlubší nádobě rozehřejeme olej, orestujeme pokrájenou cibuli s pokrájeným česnekem a přidáme orestovat kolečka klobásy.

  2. Přisypeme uzenou papriku, bylinky a necháme krátce rozvonět. Do nádoby s klobásou přidáme okapané fazole, pokrájená spařená a oloupaná rajčata, omytou a pokrájenou červenou papriku, sůl a pepř.

  3. Zamícháme a vaříme cca 15 minut, dokud se tekutina nezredukuje. Zdobíme petrželkou. Podáváme s celozrnným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!