Dvoubarevný fazolový mix s klobásou, rajčaty a paprikami
Recepty, LuštěninySuroviny
- 300 g kozácké klobásy (může být i klobása chorizo)
- 400 g sterilovaných červených fazolí
- 400 g bílých sterilovaných fazolí
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- olivový olej
- 1 PL uzené papriky
- 1 červená paprika
- sůl, pepř
- 4 spařená a oloupaná rajčata
- sušený tymián, čerstvá petrželka
- sušené oregano
- olej
- voda
Postup Dvoubarevný fazolový mix s klobásou, rajčaty a paprikami
Postup přípravy receptu
-
Klobásu nakrájíme na kolečka, česnek a cibuli pokrájíme nadrobno. Fazole červené i bílé slijeme. V hlubší nádobě rozehřejeme olej, orestujeme pokrájenou cibuli s pokrájeným česnekem a přidáme orestovat kolečka klobásy.
Přisypeme uzenou papriku, bylinky a necháme krátce rozvonět. Do nádoby s klobásou přidáme okapané fazole, pokrájená spařená a oloupaná rajčata, omytou a pokrájenou červenou papriku, sůl a pepř.
Zamícháme a vaříme cca 15 minut, dokud se tekutina nezredukuje. Zdobíme petrželkou. Podáváme s celozrnným pečivem.