Žampiony v mletých koulích

Recepty, Mleté maso

Suroviny

10 malých žampionů
500 g míchaného mletého masa
2 větší stroužky česneku
1 polévková lžíce sladké papriky
1 polévková lžíce sušené majoránky
1 kávová lžička pepře
pár snítek čerstvého tymiánu
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Malé žampiony neloupeme, pouze je očistíme od případných nečistot.

  2. Nožičky seřízneme těsně u kloboučku.

  3. Osolíme, vložíme na pánev s trochou oleje a lístky tymiánu a opékáme cca 3 minuty.

  4. Poté vyjmeme a necháme zchladnout.

  5. Mleté maso osolíme, přidáme koření, prolisovaný česnek a důkladně rukama propracujeme.

  6. Utvoříme 10 placiček, na každou položíme žampion, maso kolem něj uzavřeme a v dlaních důkladně přimáčkneme, aby nám koule při pečení nepraskly.

  7. Dáme na půl hodiny uležet do lednice.

  8. Poté opečeme na oleji na téže pánvi jako žampiony ze všech stran na mírnějším plameni.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!