Kuřecí stehýnka s rajčaty a žampiony na víně
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 6 ks horních částí kuřecích stehen
- 20 menších žampionů
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla + lžička oleje
- 100 ml bílého vína
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 12-15 cherry rajčátek
- 300 ml kuřecího vývaru
- 1 lžičku kukuřičného škrobu
- špetka čerstvě mletého pepře
- sůl dle chuti
Postup Kuřecí stehýnka s rajčaty a žampiony na víně
Postup přípravy receptu
-
Stehenní kousky očistíme, můžeme nechat vcelku nebo vykostíme. Žampiony oloupeme a nakrájíme na širší plátky, nožky zkrátíme. Rajčátka opláchneme a rozkrojíme napůl.
Hlubší pánev rozehřejeme, dáme olej a opečeme osolené, opepřené maso ze všech stran. Přidáme polovinu žampionů a nožky a ještě pár minut opékáme. Podlijeme vínem a po chvilce přidáme rajčátka a protlak rozmíchaný ve 150 ml vývaru, přiklopíme a podusíme do změknutí masa. Dle potřeby podlijeme.
Zatím na menší pánvičce na másle se lžičkou oleje opečeme druhou polovinu žampionů. V trošce vody rozmícháme škrob a vlijeme k podušenému masu a dle potřeby přidáme zbytek vývaru, sůl nebo pepř. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší (hodí se i rýže nebo těstoviny) a na každou porci na talíři dáme část opečených žampionů.