Marcipanove bonbony
Recepty, CukrovíSuroviny
- 200 g strouhaných piškotů nebo Marina sušenek
- 5 polévkových lžic mletých ořechů nebo mandlí
- 100 g sušených meruněk
- 150-200 g marcipánu
- 50 g rozpuštěného másla
- 3 polévkové lžíce moučkového cukru
- rum na dochucení
- Poleva:
- 120-150 g tmavé čokolády
- 1-2 kávové lžíce oleje
- Vánoční zdobení:
- trochu bílé roztáté čokolády
- třešně
- zelené Gumene bonbóny
Postup Marcipanove bonbony
Postup přípravy receptu
-
Meruňky nasekáme na drobné kousky, marcipán nastrouháme na struhadle na jablka. Přidáme ostatní ingredience a zpracujeme hmotu. Dochutíme rumem podle potřeby. Z hmoty formujeme menší kuličky a odložíme je do chladničky zchladit. Lépe se namáčí v čokoládě.
Mezitím si rozpustíme čokoládu nad párou. Ochlazené bonbony namáčí v čokoládě tak, že si bonbon napíchneme na párátko, namočíme do rozpuštěné čokolády, necháme okapat a pak párátko vsuneme do mezery na vidličku.
Vytáhneme párátko z bonbonu a položíme ho opatrně na mřížku nebo alobal ztuhnout. Když čokoládová poleva ztuhne, pokračujeme ve zdobení dle libosti. Uložíme do papírových košíčků.