Marcipanove bonbony

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g strouhaných piškotů nebo Marina sušenek
5 polévkových lžic mletých ořechů nebo mandlí
100 g sušených meruněk
150-200 g marcipánu
50 g rozpuštěného másla
3 polévkové lžíce moučkového cukru
rum na dochucení
Poleva:
120-150 g tmavé čokolády
1-2 kávové lžíce oleje
Vánoční zdobení:
trochu bílé roztáté čokolády
třešně
zelené Gumene bonbóny

Postup přípravy receptu

  1. Meruňky nasekáme na drobné kousky, marcipán nastrouháme na struhadle na jablka. Přidáme ostatní ingredience a zpracujeme hmotu. Dochutíme rumem podle potřeby. Z hmoty formujeme menší kuličky a odložíme je do chladničky zchladit. Lépe se namáčí v čokoládě.

  2. Mezitím si rozpustíme čokoládu nad párou. Ochlazené bonbony namáčí v čokoládě tak, že si bonbon napíchneme na párátko, namočíme do rozpuštěné čokolády, necháme okapat a pak párátko vsuneme do mezery na vidličku.

  3. Vytáhneme párátko z bonbonu a položíme ho opatrně na mřížku nebo alobal ztuhnout. Když čokoládová poleva ztuhne, pokračujeme ve zdobení dle libosti. Uložíme do papírových košíčků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!