Přírodní plátek na česneku s játry na cibulce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Na plátky:
- 500 g vepřové kýty
- palice česneku
- pepř
- sůl
- 2 pl oleje
- 1 pl oleje (na naložení masa)
- hladká mouka na obalení
- 300 ml vývaru
- Na játra:
- 350 g vepřových játer
- 4 velké cibule
- 3 pl oleje
- pepř
- sůl
Postup Přírodní plátek na česneku s játry na cibulce
Postup přípravy receptu
-
Česnek si oloupeme a nakrájíme na plátky.
Vepřovou kýtu si nakrájíme na řízky, lehce naklepeme osolíme a opepříme. Skládáme do připravené misky, prokládáme nachystaným česnekem a pokapeme olejem. Zavřeme a necháme do druhého dne v lednici.
Na pánev dáme rozpálit 2pl oleje.
Nachystané plátky obalíme z obou stran v hladké mouce, osmažíme z obou stran na oleji,přidáme všechen česnek z misky, podlejeme vývarem a dusíme pod poklicí do měkka.
Cibule si očistíme, nakrájíme na hrubší půlkolečka.
Játra si omyjeme, nakrájíme na kousky.
Na pánev si dáme rozpálit olej, na něm krátce orestujeme nachystané cibule, přidáme játra, opepříme stáhneme teplotu a restujeme do měkka.
Játra musíme hlídat, jakmile z nich po píchnutí vidličkou nevytéká krev, máme hotovo a odstavíme. Jinak nám játra tvrdnou.
Hotová játra odstavíme a po chvilce cca 2 minuty osolíme promícháme a ještě chvilku necháme stát.