Salámový oběd na pekáč
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Na každou porci:
- 4 kolečka dobrého měkkého salámu nebo i šunky
- vajíčka na smaženici (1 na porci)
- sůl a pepř
- jarní cibulka
- zelená petržel
- na každou porci jeden plátek sýra
- Navíc do náplně můžeme dát např.:
- zbytek houbové míchanice
- dušený ochucený špenát
- nebo můžeme do míchaných vajíček přidat pokrájenou zeleninu –
- třeba proužky červené papriky, jemně nakrájený pórek apod.
Postup Salámový oběd na pekáč
Postup přípravy receptu
-
Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem (nebo jen vyložíme peč. papírem). Na dno položíme vždy dvě kolečka salámu na sobě, na ně navršíme smaženici z vajec (nebo náplň podle fantazie), posolíme, posypeme jarní cibulkou a nasekanou petrželkou.
Znovu položíme dvě kolečka salámu, na ně plátky sýra, dáme do vyhřáté trouby a zapečeme, dokud se sýr pěkně neroztaví. Podáváme s čerstvě uvařenými brambory, br. kaší, šťouchačkami nebo i hranolky, pečenými v troubě současně se zapékaným salámem. A to je celé.