Salámový chleba

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

340 g vody
2 lžičky soli
3 lžičky chlebového koření
150 g krájeného selského salámu
(předem nasucho osmaženého na teflonové pánvi)
50 g jemných ovesných vloček
100 g žitné chlebové mouky
350 g hladké mouky
1 stroužek rozetřeného česneku
10-11 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do formy pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Základní. Po dopečení chleba z formy vyklepneme a necháme vychladnout na mřížce.

  2. Dost často využívám i program Kyprý nebo program Celozrnný, chléb je pak lépe nakynutý. Chleba s chlebovým kořením voní úplně jinak, než jen drceným kmínem. I na řezu jsou vidět černá semínka černuchy (z chlebového koření), která má příjemně ostřejší chuť, něco mezi cibulí, mákem a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!