Salámový chleba
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 340 g vody
- 2 lžičky soli
- 3 lžičky chlebového koření
- 150 g krájeného selského salámu
- (předem nasucho osmaženého na teflonové pánvi)
- 50 g jemných ovesných vloček
- 100 g žitné chlebové mouky
- 350 g hladké mouky
- 1 stroužek rozetřeného česneku
- 10-11 g droždí
Postup Salámový chleba
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dáme do formy pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Základní. Po dopečení chleba z formy vyklepneme a necháme vychladnout na mřížce.
Dost často využívám i program Kyprý nebo program Celozrnný, chléb je pak lépe nakynutý. Chleba s chlebovým kořením voní úplně jinak, než jen drceným kmínem. I na řezu jsou vidět černá semínka černuchy (z chlebového koření), která má příjemně ostřejší chuť, něco mezi cibulí, mákem a pepřem.