Ryby v semínkovém trojobalu s cibulovo bramborovým salátem
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 4 filety mořské štiky (Štikozubec, Hejk)
- citronová šťáva z 1 citronu
- nastrouhaná kůra z poloviny citronu
- 1 vejce
- hladká mouka
- 7 lžic strouhanka
- 2 lžíce lněného semínka
- sůl
- olej na smažení
- plátky citronu na ozdobu
- na salát
- 11 ks menších brambor uvařených ve slupce
- 4 ks menší cibule
- 5 sladkokyselých okurek
- 150 ml nálevu z okurek
- sůl
- mletý pepř
- podle potřeby ocet
- cukr na dochucení
Postup Ryby v semínkovém trojobalu s cibulovo bramborovým salátem
Postup přípravy receptu
-
Nejlépe den předem si připravíme salát, ale postačí i ráno před obědem.
Oloupané cibule nakrájíme na tenké půlměsíčky a dáme na 2minuty do hrnce s vařící vodou. Poté přelijeme do cedníku a necháme okapat.
Do mísy nakrájíme oloupané brambory na cca 5mm plátky, okurky nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, přidáme okapanou cibuli a ochutíme solí a pepřem. Zalijeme nálevem, promícháme a necháme uležet.
Vejce rozšleháme se šťávou a kůrou z citronu.
Osušené filety osolíme, překrojíme na menší díly, obalíme v mouce, vejcích a strouhance se semínkem.
Klademe na pánev s rozehřátým olejem a pozvolna smažíme do zlatavé barvy. Z každé strany přibližně 7minut. Podáváme se salátem, který si můžeme podle své chuti ještě doladit trochou octa a cukru.