Palce s brusinkovo-šípkovou omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 vepřové palce (zúžená část panenky)
- 1 feferonka
- 3 polévkové lžíce zavařených brusinek
- 3 polévkové lžíce šípkové marmelády
- 3 polévkové lžíce sójové omáčky
- 250 ml vývaru
- snítka tymiánu
- Hermelín
- sůl
- pepř
- olej
Postup Palce s brusinkovo-šípkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Palce nakrájíme na silnější medailonky, osolíme, opepříme a opečeme zprudka z obou stran na pánvi. Přendáme do zapékací misky a dáme na 5 minut do rozpálené trouby na 220°C.
Nakonec položíme na každý medailonek plátek Hermelínu a necháme roztéct.
Mezitím do pánve na výpek přidáme brusinky, šípkovou marmeládu, sójovou omáčku, posekanou feferonku, tymián a vývar a provaříme do zhoustnutí.
Dochutíme solí a pepřem.