Kuřecí játra s červenými fazolemi
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 400 g kuřecích jater
- 1 červená cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 zelená paprika
- 1 lžička mletého zázvoru
- sůl
- pepř
- chilli vločky
- 100 ml bílého vína
- 1 lžíce japonského rýžového octa
- 5 g cukru
- 1 lžíce ústřicové omáčky
- rýže (tentokrát v sáčku)
- 2 hřebíčky
- 1 bobkový list
Postup Kuřecí játra s červenými fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Očistíme játra, překrájíme na menší kousky, lehce osolíme a opepříme. Nakrájíme červenou cibuli na půlměsíčky, zelenou papriku podélně rozpůlíme a napříč nakrájíme na nudličky. Dáme vařit rýži v mírně osolené vodě s přidaným hřebíčkem a bobkovým listem. (Vařím rýži v sáčku, takže koření nebude v rýži, ale dá jí chuť.)
V pánvi wok rozehřejeme olej a osmahneme nasekaný česnek a přidáme zázvor, nakrájenou papriku a červenou cibuli. Restujeme asi 3 minuty a přidáme játra. Ochutíme mletými vločkami chilli. Restujeme asi asi 8 minut (podle síly vařiče), tak aby játra byla opečená. Přidáme červené fazole. Promícháme. Zmírníme teplotu.
Smícháme lžičku cukru, lžíci ústřicové omáčky, lžíci rýžového octa a 100 ml bílého vína. Zalijeme směsí játra s fazolemi.
Snížíme teplotu a povaříme. Můžete ještě mírně dosolit, opepřit a ještě přidat trochu mletých chilli vloček, podle chuti. Vaříme, aby se omáčka mírně redukovala, asi 5 minut.
Podáváme s rýží, posypané nasekanou jarní cibulkou.