Osvěžující koláč s dvojitou porcí jogurtu
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 3 vejce
- 150 g cukru krupice
- 50 ml oleje
- 50 ml vlažné vody
- 160 g polohrubé mouky
- půl balení prášku do pečiva
- Náplň:
- 300 g bílého jogurtu (kelímek 2 x 150 g)
- 1 vanilkový pudink
- 2-3 lžíce cukru krupice
- Dohotovení:
- 300 g bílého jogurtu (kelímek 2 x 150 g)
- vanilkový cukr
- skořice mletá nebo strouhaná čokoláda dle chuti, kakao...
Postup Osvěžující koláč s dvojitou porcí jogurtu
Postup přípravy receptu
-
Náplň: jogurt vyšleháme s cukrem a pudinkem dohladka.
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem, pak vmícháme olej s vodou a mouku s kypřidlem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto nalijeme do koláčové nebo dortové formy 33 cm, vyložené pečícím papírem nebo vytřené máslem a vysypané hrubou mouku. Na těsto nalijeme nepravidelně (cik cak) jogurtovou náplň a formu vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme dozlatova cca 25 minut, vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí.
Pečený koláč necháme částečně zchladnout (do vlažna) a poté ho potřeme jogurty ochucenými vanilkovým cukrem. Povrch pak posypeme dle vlastní chuti strouhanou čokoládou, skořicí, kokosem, kakaem... a dáme zchladnout a proležet, nejlépe přes noc.
Po proležení pokrájíme a podáváme.