Osvěžující koláč s dvojitou porcí jogurtu

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
3 vejce
150 g cukru krupice
50 ml oleje
50 ml vlažné vody
160 g polohrubé mouky
půl balení prášku do pečiva
Náplň:
300 g bílého jogurtu (kelímek 2 x 150 g)
1 vanilkový pudink
2-3 lžíce cukru krupice
Dohotovení:
300 g bílého jogurtu (kelímek 2 x 150 g)
vanilkový cukr
skořice mletá nebo strouhaná čokoláda dle chuti, kakao...

Postup přípravy receptu

  1. Náplň: jogurt vyšleháme s cukrem a pudinkem dohladka.

  2. Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem, pak vmícháme olej s vodou a mouku s kypřidlem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto nalijeme do koláčové nebo dortové formy 33 cm, vyložené pečícím papírem nebo vytřené máslem a vysypané hrubou mouku. Na těsto nalijeme nepravidelně (cik cak) jogurtovou náplň a formu vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme dozlatova cca 25 minut, vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí.

  3. Pečený koláč necháme částečně zchladnout (do vlažna) a poté ho potřeme jogurty ochucenými vanilkovým cukrem. Povrch pak posypeme dle vlastní chuti strouhanou čokoládou, skořicí, kokosem, kakaem... a dáme zchladnout a proležet, nejlépe přes noc.

  4. Po proležení pokrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!