Pikantní krevety s těstovinami
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 14-16 středních loupaných krevet
- 2-3 stroužky česneku
- 1 malou cuketu
- 1 střední mrkev
- 2 řapíky celeru
- 1 lžíci olivového oleje
- 50 ml bílého vína
- 1 chilli papričku
- sůl
- těstoviny domácí nebo koupené
Postup Pikantní krevety s těstovinami
Postup přípravy receptu
-
Očistíme česnek i zeleninu, česnek nakrájíme na plátky, zeleninu na nudličky. Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody s kapkou oleje a uvaříme na skus nebo podle návodu.
Na studenou pánev dáme olej a česnek, zahřejeme a necháme restovat dozlatova. Česnek vyndáme stranou, na pánev přihodíme nasekanou papričku a krevety. Restujeme krátce cca 1 minutu z každé strany, jakmile krevety zrůžoví, vyndáme je stranou k česneku a do pánve dáme zeleninu.
Restujeme pár minut, spíš jen několikrát prohodíme, aby zůstala zelenina křupavá a svěží. Vrátíme krevety s česnekem a podlijeme vínem. Promícháme a povaříme než se víno odpaří, osolíme dle chuti. Smícháme s těstovinami, nejlépe tagliatelle nebo penne, posypeme nasekanou zelenou natí a podáváme.