Vepřové palce (panenka) v šalvěji a slanině s celerovým pyré

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 vepřové palce
anglická slanina
šalvějové lístky - měla jsem ananasovou
sůl
pepř hrubě mletý
olej
na pyré
1/2 celeru
2 brambory
máslo
smetana

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme 2 hodiny odležet. Připravíme si plátky slaniny a položíme na ně šalvěj. Maso do slaniny zabalíme a pro jistotu převážeme kuchyňským provázkem.

  2. Připravené maso dáme na rozpálenou pánev a opékáme ze všech stran celkem 8-10 minut. Opečený váleček zabalíme do alobalu a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C na 5-7 minut. Berte čas jako orientační - podle velikosti masa a zkušeností se svou troubou.

  3. Upečené maso necháme asi 5 minut odpočinout. Na pyré společně uvaříme celer a brambory do měkka. Slijeme vodu a ponorným mixérem vyšleháme s máslem a smetanou do hladkého pyré.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!