Vepřové palce (panenka) v šalvěji a slanině s celerovým pyré
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 vepřové palce
- anglická slanina
- šalvějové lístky - měla jsem ananasovou
- sůl
- pepř hrubě mletý
- olej
- na pyré
- 1/2 celeru
- 2 brambory
- máslo
- smetana
Postup Vepřové palce (panenka) v šalvěji a slanině s celerovým pyré
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené maso osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme 2 hodiny odležet. Připravíme si plátky slaniny a položíme na ně šalvěj. Maso do slaniny zabalíme a pro jistotu převážeme kuchyňským provázkem.
Připravené maso dáme na rozpálenou pánev a opékáme ze všech stran celkem 8-10 minut. Opečený váleček zabalíme do alobalu a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C na 5-7 minut. Berte čas jako orientační - podle velikosti masa a zkušeností se svou troubou.
Upečené maso necháme asi 5 minut odpočinout. Na pyré společně uvaříme celer a brambory do měkka. Slijeme vodu a ponorným mixérem vyšleháme s máslem a smetanou do hladkého pyré.