Bylinkové vepřové palce (panenka) pečené v papilotě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 vepřové palce (panenka)
- červená paprika
- zelená paprika
- rajčátka
- červená cibule
- jarní cibulka
- Bylinky-měla jsem:
- petrželku
- libeček
- oregano
- sůl
- pepř
- špetka papriky
- olej
- pečící papír
Postup Bylinkové vepřové palce (panenka) pečené v papilotě
Postup přípravy receptu
-
Maso, pokud je třeba, odblaníme. Uděláme pár lehkých zářezů, osolíme a opepříme. Necháme chvíli odležet.
Mezitím nakrájíme zeleninu na kousky a bylinky na drobno. Připravíme dva čtverce papíru a zeleninu na ně rozdělíme.
Rozpálíme pánev s trochou oleje a maso hodně zprudka opečeme. Ihned obalíme v bylinkách a položíme na zeleninu.
Zakápneme výpekem z masa a zabalíme. Konce ohneme nahoru, aby nevytekla šťáva. Můžeme pro jistotu zabalit ještě do jednoho papíru.
Troubu předehřejeme na 180 st. Balíčky dáme do pekáčku a pečeme 13-15 minut, podle velikosti masa.
Upečené maso necháme deset minut zabalené odpočívat. Podáváme společně se zeleninou.