„Rybí“ polévka bez ryby pro moji vnučku
Recepty, PolévkySuroviny
- libovolné maso i s kostmi - hovězí, vepřové, u nás kuřecí
- cibule vcelku
- kořenová zelenina - část nechat vcelku, část jemně nastrouhat (celer, mrkev, petržel - v poměru cca 3:2:1, nebo jak kdo má rád)
- máslo
- krupice hrubá, event. dětská
- sůl
- pepř bílý mletý
- špetka zázvoru sušeného mletého
- špetka muškátového květu nebo oříšku
- petrželka - drobně pokrájet
- houska nebo rohlík - nakrájet na kostičky a osmažit na másle (na každého strávníka cca 1/2 rohlíku)
Postup „Rybí“ polévka bez ryby pro moji vnučku
Postup přípravy receptu
-
Masový vývar: maso i s kostmi uvařit spolu s cibulí a kořenovou zeleninou vcelku. Přecedit, maso obrat a nakrájet na menší kousky. Kdo má rád hodně zeleniny, může ji drobně nakrájet a přidat do hotové polévky.
na másle orestovat nastrouhanou zeleninu a zalít vývarem
na pánvi na másle osmažit krupici do růžova, zavařit ji do vývaru se zeleninou, okořenit a nechat provařit
do vařené polévky vložit obrané maso, nechat prohřát a nakonec vsypat zelenou petrželku. Servírovat s osmaženou houstičkou.