„Rybí“ polévka bez ryby pro moji vnučku

Recepty, Polévky

Suroviny

libovolné maso i s kostmi - hovězí, vepřové, u nás kuřecí
cibule vcelku
kořenová zelenina - část nechat vcelku, část jemně nastrouhat (celer, mrkev, petržel - v poměru cca 3:2:1, nebo jak kdo má rád)
máslo
krupice hrubá, event. dětská
sůl
pepř bílý mletý
špetka zázvoru sušeného mletého
špetka muškátového květu nebo oříšku
petrželka - drobně pokrájet
houska nebo rohlík - nakrájet na kostičky a osmažit na másle (na každého strávníka cca 1/2 rohlíku)

Postup přípravy receptu

  1. Masový vývar: maso i s kostmi uvařit spolu s cibulí a kořenovou zeleninou vcelku. Přecedit, maso obrat a nakrájet na menší kousky. Kdo má rád hodně zeleniny, může ji drobně nakrájet a přidat do hotové polévky.

  2. na másle orestovat nastrouhanou zeleninu a zalít vývarem

  3. na pánvi na másle osmažit krupici do růžova, zavařit ji do vývaru se zeleninou, okořenit a nechat provařit

  4. do vařené polévky vložit obrané maso, nechat prohřát a nakonec vsypat zelenou petrželku. Servírovat s osmaženou houstičkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!