Knedlík šup sem - ze sáčku

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

I.Varianta:
l sáček knedlíky s burizony od Vitany
3 lžíce oleje nebo rozpuštěného másla
1 lžíce nasekané petrželky sušené nebo čerstvé
1 rohlík nadrobno nakrájený
1 mocca lžička prášku do pečiva
200 ml mléka nebo vody
II.Varianta:
1 sáček knedlíky s burizony od Vitany
1 rohlík nadrobno nakrájený
1 mocca lžička prášku do pečiva
1 čajová lžička Podravky
1 lžíce petrželky nasekané čerstvé nebo sušené
1/4 muškátový oříšek
3 lžíce másla nebo oleje
200 ml mléka nebo vody

Postup přípravy receptu

  1. Na návod se nedíváme. Dáme si do velikého hrnce vařit vodu se solí.

  2. Do mísy si vysypeme knedlíkovou směs, přidáme petrželku, nakrájený rohlík a ostatní suché koření a přisady. Lehce promícháme. Nakonec přidáme olej nebo rozpuštěné vychladlé máslo.

  3. Potom postupně mícháme a přidáváme mléko nebo vodu. Směs nesmí být mazlavá, tak opatrně. Rukou promísíme a spojíme směs do bochánku.

  4. Přendáme na polohrubou moukou posypanou desku a překrojíme napůl. Vytvarujeme dva knedlíky. Necháme chvilku odpočinout, než se začne vařit voda. Dáme je do vařící vody odlepíme opatrně ode dna a vaříme pod pokličkou na mírném plameni 22 minut. Jednou otočíme.

  5. Pomocí dvou dezertních talířků knedlíky vybereme, dáme na talíř, zakryjeme mísou, aby chvilku odpočinul.

  6. Krájíme nití a když se nám nedaří dokrojíme nožem.

  7. I. Varianta je vhodná k výrazným omáčkám jako rajská a svíčková. II. varianta je vhodná, když se omáčka moc nepovede, což se občas milí začátečníci stává i zkušeným kuchařkám, tak ta knedle to zachrání. Hodí se k smetanovým, houbovým (houbová, ta se obzvlášť ráda zmrší) a jiným málo výrazným omáčkám.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!