Krevetový salát
Recepty, SalátySuroviny
- 200 g Krevet vyloupaných
- 20 ks Surimi
- Pórek
- 150 g Majolka
- 400 g Bílý jogurt
- 2 ks Okurka salátová
- Citron
- Sůl
- Bílý pepř
Postup Krevetový salát
Postup přípravy receptu
-
Krevety rozmrazíme a dáme do mísy, vymačkáme na ně citron. Tyčinky Surimi taky rozmrazíme a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme nakrájený pórek a okurku, kterou nakrájíme na velmi malé a krátké stroužky.
Uvaříme vajíčka, která nakrájíme na kráječi na nudličky. Toto vše osolíme, opepříme a promícháme. Teď jen zalijeme jogurtem a přidáme majolku. Po promíchání vložíme do lednice a necháme hodinu uležet.
Podáváme ještě s opečenou vekou (bagetou) na plátky, nebo pečivo podle svého uvážení. Dají se do toho i dát mořské plody, je potom lahodnější chuť.