Krevetový salát s ananasem a jogurtem
Recepty, SalátySuroviny
- 14 ks středních loupaných krevet
- 2-3 kroužky kompotovaného ananasu
- 2 vejce
- půl okurky
- 1 lžička limetové šťávy
- 3 lžíce řeckého jogurtu
- sůl
- čerstvě mletý pepř nebo chilli
- k dokončení petrželka nebo lístky salátu
- volitelný sýr 50 g
Postup Krevetový salát s ananasem a jogurtem
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Krevety vhodíme do vařící vody a povaříme 1,5 minuty. Jakmile zrůžoví, scedíme je, necháme okapat a pokapeme limetkovou šťávou. Velké krevety nakrájíme na kousky, necháme pár na ozdobu, malé necháme celé.
Okurku oloupeme škrabkou, rozkrojíme, zbavíme semeníku a nakrájíme nadrobno, přidáme jogurt, dle chuti osolíme, opepříme nebo ochutíme chilli papričkou. Kdo chce, může přidat sýr - např. čedar, goudu apod;nastrouháme ho na salát nebo zamícháme v míse do salátu. Podáváme ozdobené celou krevetou a petrželkou. Můžeme podávat ve skleničkách jako sváteční předkrm.