Kapr na tymiánu v sýrovém těstíčku
Recepty, RybySuroviny
- 1 kapr
- 1/2 citronu
- sůl, mletý pepř
- čerstvý tymián
- hladká mouka
- máslo
- 1 vejce
- 50 g Eidamu 40%
- 1 lžička sekané petrželky
Postup Kapr na tymiánu v sýrovém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Porce kapra osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme nasekaným tymiánem a dáme do chladna odležet. Poté ho poprášíme moukou a na rozpáleném oleji opečeme. Opečeného kapra dáme do pekáčku, na každý kousek dáme plátek másla, vložíme do trouby, nastavíme horkovzduch a na 180°C dozlatova dopečeme.
Tvrdý sýr nastrouháme na jemno a dáme do mističky. Přidáme vejce, nasekanou petrželku, sůl, mletý pepř a prošleháme. Vyndáme pekáček a na každou porci dáme lžící část směsi. Dáme ještě chvíli zapéct, ale ne na dlouho, aby se směs nevysušila.