Sýrové profiteroles Guzhero
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 3 lžíce másla
- 1 hrnek mouky
- 1 hrnek mléka
- 1 lžička soli
- špetka pepře
- 3 vejce
- 50 g tvrdého sýra
- 50 g strouhaného parmazánu
- 1 lžička francouzské hořčice
Postup Sýrové profiteroles Guzhero
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejte troubu na 220°C (horkovzdušnou na 200°C). V kastrole rozehřejte máslo a mléko a přiveďte k varu. Přidejte mouku, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte.
Dál vařte na mírném ohni chvilku při stálém míchání, z těsta se udělá kompaktní koule (až dosud je postup jako při pečení věnečků). Odstavte a nechte trochu vychladnout.
Pak přidejte do hmoty postupně vejce a důkladně promíchejte nebo prošlehejte. Poté přidejte nadrobno nakrájený sýr a hořčici, trochu parmazánu si nechte na posypání. Na plech si připravte pečící papír a z hmoty vytvořte lžičkou kuličky, které pokládejte na pečící papír vedle sebe a dejte péci.
Za chvilku snižte teplotu na 190°C a pečte asi 12 minut dozlatova. Po upečení můžete třeba potřít hotové pečivo česnekovým máslem, naplnit jakoukoliv pomazánkou nebo jíst jen tak.