Sýrové profiteroles Guzhero

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

3 lžíce másla
1 hrnek mouky
1 hrnek mléka
1 lžička soli
špetka pepře
3 vejce
50 g tvrdého sýra
50 g strouhaného parmazánu
1 lžička francouzské hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejte troubu na 220°C (horkovzdušnou na 200°C). V kastrole rozehřejte máslo a mléko a přiveďte k varu. Přidejte mouku, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte.

  2. Dál vařte na mírném ohni chvilku při stálém míchání, z těsta se udělá kompaktní koule (až dosud je postup jako při pečení věnečků). Odstavte a nechte trochu vychladnout.

  3. Pak přidejte do hmoty postupně vejce a důkladně promíchejte nebo prošlehejte. Poté přidejte nadrobno nakrájený sýr a hořčici, trochu parmazánu si nechte na posypání. Na plech si připravte pečící papír a z hmoty vytvořte lžičkou kuličky, které pokládejte na pečící papír vedle sebe a dejte péci.

  4. Za chvilku snižte teplotu na 190°C a pečte asi 12 minut dozlatova. Po upečení můžete třeba potřít hotové pečivo česnekovým máslem, naplnit jakoukoliv pomazánkou nebo jíst jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!