Lehký krevetový koktejl pro dva

Recepty, Ryby

Suroviny

Krevety:
20 g vařených krevet růžových - čerstvé polo zmražené
1/2 menšího citrónu - umytý, nakrájený na půlměsíčky
Koktejlová omáčka (Coctail sauce):
2 lžíce kečupu (Otma Gurmán ostrý)
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžička Worchester sauce (např. Vitana)
trochu koření Citrónového pepře (např. Kotányi)
1/2 lžičky smetanového křenu (např. Bahak)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme koktejlovou omáčku. V misce smícháme všechny ingredience a dáme na chvíli do chladničky uležet.

  2. Krevety velmi rychle do rozmrazíme tak, že je cca na 5 minut dáme do misky s ledem a studenou vodou. Poté je oloupeme, ale ponecháme ocásek, aby se dali hezky nabírat a namáčet.

  3. Do menší servírovací misky nejprve naskládáme led, doprostřed dáme menší skleničku již naplníme koktejlovou omáčkou.

  4. Nakonec jen do misky na servírování dáme krevety a citrónové plátky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!