Lehký krevetový koktejl pro dva
Recepty, RybySuroviny
- Krevety:
- 20 g vařených krevet růžových - čerstvé polo zmražené
- 1/2 menšího citrónu - umytý, nakrájený na půlměsíčky
- Koktejlová omáčka (Coctail sauce):
- 2 lžíce kečupu (Otma Gurmán ostrý)
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžička Worchester sauce (např. Vitana)
- trochu koření Citrónového pepře (např. Kotányi)
- 1/2 lžičky smetanového křenu (např. Bahak)
Postup Lehký krevetový koktejl pro dva
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve připravíme koktejlovou omáčku. V misce smícháme všechny ingredience a dáme na chvíli do chladničky uležet.
Krevety velmi rychle do rozmrazíme tak, že je cca na 5 minut dáme do misky s ledem a studenou vodou. Poté je oloupeme, ale ponecháme ocásek, aby se dali hezky nabírat a namáčet.
Do menší servírovací misky nejprve naskládáme led, doprostřed dáme menší skleničku již naplníme koktejlovou omáčkou.
Nakonec jen do misky na servírování dáme krevety a citrónové plátky a podáváme.