Ježečci z parního hrnce

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g mletého vepřového masa
1 malá cibule
1 stroužek česneku
sůl
pepř
špetka koření do mletých mas
asi 4 lžíce rýže basmati
hřebíček
kuličky nového koření

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si rýži v misce zalijeme vodou a necháme ji dvě hodiny máčet. Pak ji scedíme, vsypeme do utěrky a necháme vysušit.

  2. Do masa přimícháme nadroboučko nasekanou cibuli, rozetřený stroužek česneku, sůl a koření.

  3. Maso dobře prohněteme a rozdělíme na tři stejné dílky.

  4. Z každého dílu vytvarujeme oválek, na jedné straně ho trochu protáhneme, to bude čumáček.

  5. Oválky obalíme v osušené rýži, jen hlavičku necháme holou a na ní vytvoříme očka z hřebíčků a čumáček z nového koření.

  6. Ježečky opatrně vložíme do nádoby parního hrnce, do spodu nalijeme vodu a časovač zapneme na 35-40 minut.

  7. Na tento recept rozhodně použijeme rýži basmati, s jiným druhem rýže by efekt bodlinek nebyl takový.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!