Ježečci z parního hrnce
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 300 g mletého vepřového masa
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
- špetka koření do mletých mas
- asi 4 lžíce rýže basmati
- hřebíček
- kuličky nového koření
Postup Ježečci z parního hrnce
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si rýži v misce zalijeme vodou a necháme ji dvě hodiny máčet. Pak ji scedíme, vsypeme do utěrky a necháme vysušit.
Do masa přimícháme nadroboučko nasekanou cibuli, rozetřený stroužek česneku, sůl a koření.
Maso dobře prohněteme a rozdělíme na tři stejné dílky.
Z každého dílu vytvarujeme oválek, na jedné straně ho trochu protáhneme, to bude čumáček.
Oválky obalíme v osušené rýži, jen hlavičku necháme holou a na ní vytvoříme očka z hřebíčků a čumáček z nového koření.
Ježečky opatrně vložíme do nádoby parního hrnce, do spodu nalijeme vodu a časovač zapneme na 35-40 minut.
Na tento recept rozhodně použijeme rýži basmati, s jiným druhem rýže by efekt bodlinek nebyl takový.