Ježečci s mandlovým bříškem bez lepku, mléka a vajec
Recepty, CukrovíSuroviny
- 260 g bezlepkové mouky (Doves Farm, Schär)
- 40 g škrobu
- 80 g cukru moučka
- 180 g tuku bez obsahu mléka (Stella)
- 1/2 lžičky xanthanu nebo guaru
- balíček loupaných mandlí
- Čokoládová poleva:
- hořká čokoláda bez obsahu mléčných složek
- trocha ztuženého tuku
- kokos
Postup Ježečci s mandlovým bříškem bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu.
Z těsta odebereme malý kousek, do kterého zabalíme celou mandli.
Vyválíme oválek a na jedné straně ho protáhneme mírně špičky jako čumáček. Pokládáme na papír vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 10 minut.
Po vychladnutí máčíme zadečky v rozpuštěné čokoládě a obalíme v kokosu.
Párátkem omočeným do čokoládové polevy nakreslíme očička a čumáček.