Propíchnutý palec, marinovaný až po grilování

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

250 g vepřových palců
sůl
pepř
Na marinádu:
2 PL olivového oleje
1 PL octu balsamico nebo červeného vinného
1 KL celého římského kmínu
1 malá chilli paprička
1 KL drceného pepře (použila jsem pařížský pepř od Antonína)
svazek posekané čerstvé hladkolisté petrželky
1 KL tymiánu (lístků)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme marinádu ze všech uvedených surovin kromě římského kmínu, ten nejprve zlehka opečeme na pánvi, aby se rozvoněl. Pak přidáme i ten.

  2. Maso nakrájíme na silnější plátky,cca 3 cm a napícháme je těsně vedle sebe řeznou plochou nahoru. Osolíme, opepříme.

  3. Opečeme z obou stran na grilovací pánvi nebo na grilu potřené olejem.

  4. Ihned po opečení vložíme do vhodné nádoby a zalijeme marinádou, obrátíme, aby se vše dobře obalilo.

  5. Zakryjeme a necháme 4 minuty odpočívat a natáhnout chutě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!