Propíchnutý palec, marinovaný až po grilování
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 250 g vepřových palců
- sůl
- pepř
- Na marinádu:
- 2 PL olivového oleje
- 1 PL octu balsamico nebo červeného vinného
- 1 KL celého římského kmínu
- 1 malá chilli paprička
- 1 KL drceného pepře (použila jsem pařížský pepř od Antonína)
- svazek posekané čerstvé hladkolisté petrželky
- 1 KL tymiánu (lístků)
- sůl
Postup Propíchnutý palec, marinovaný až po grilování
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme marinádu ze všech uvedených surovin kromě římského kmínu, ten nejprve zlehka opečeme na pánvi, aby se rozvoněl. Pak přidáme i ten.
Maso nakrájíme na silnější plátky,cca 3 cm a napícháme je těsně vedle sebe řeznou plochou nahoru. Osolíme, opepříme.
Opečeme z obou stran na grilovací pánvi nebo na grilu potřené olejem.
Ihned po opečení vložíme do vhodné nádoby a zalijeme marinádou, obrátíme, aby se vše dobře obalilo.
Zakryjeme a necháme 4 minuty odpočívat a natáhnout chutě.