Telecí ossobuco na víně se žampiony

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

2 plátky telecího ossobuca
200 g čerstvých žampionů
2 dl bílého vína
2 dl nízkotučného mléka
1 cibule
½ lžíce hladké mouky
velká hrst čerstvých špenátových listů
vývar na podlévání
sůl, pepř
400 g vařených těstovin

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli a podlijeme vínem. Dusíme, až maso změkne. Během dušení mírně podléváme podle potřeby vývarem.

  2. Maso vyjmeme a uchováme na teple. Do vývaru přidáme na plátky nakrájené žampiony a povaříme 5 minut.

  3. Ve studeném mléce rozmícháme hladkou mouku a přilijeme do vývaru. Povaříme dalších 5 minut.

  4. Přidáme nasekané špenátové listy. Znovu přivedeme k bodu varu, ale už nevaříme.

  5. Do omáčky přidáme vařené těstoviny a promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!