Kuře na paprice asi trochu jinak
Recepty, OmáčkySuroviny
- 4-5 kuřecích stehen nebo celé kuře
- 1 červená paprika
- 3-4 stonky z řapíkatého celeru
- 2 středně velké mrkve
- 3 středně velké cibule
- 1 větší stroužek česneku
- čerstvý rozmarýn
- máslo, olej
- smetana
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- kmín
- sladká paprika
- pár kapek citronové šťávy
Postup Kuře na paprice asi trochu jinak
Postup přípravy receptu
-
Očistíme a nakrájíme zeleninu (na libovolné kousky - bude se mixovat). Pekáč nebo kastrol vymažeme máslem a dáme polovinu nakrájené cibule (druhou polovinu použijeme na základ do omáčky), všechnu červenou papriku, řapíkatý celer a mrkev. Osolíme a přidáme nasekaný rozmarýn. Maso osolíme, okořeníme sladkou paprikou a trochou kmínu. Vložíme do pekáče na zeleninu, poklademe kousky másla a pečeme do měkka ve vyhřáté troubě na 180° a podle potřeby podléváme. Prostě jako když pečeme kuře:-)
V hrnci rozehřejeme máslo nebo olej (můžeme oboje) na kterém osmažíme zbytek cibule (já cibuli při restování solím) a po chvilce i nasekaný česnek. Na tomto cibulovém základu uděláme jíšku z hladké mouky a přidáme i sladkou papriku (nesmí se připálit). Zalijeme vývarem nebo vodou, rozmícháme a necháme provařit.
Z pekáče vyndáme upečené maso, výpek se zeleninou přidáme do omáčky a rozmixujeme. Necháme provařit. Dohustíme nebo naředíme podle potřeby a dochutíme solí, pepřem a pár kapkami citronu. Nakonec zjemníme smetanou.
Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo i rýží, nebo jáhly s cibulkou