Kuře na paprice asi trochu jinak

Recepty, Omáčky

Suroviny

4-5 kuřecích stehen nebo celé kuře
1 červená paprika
3-4 stonky z řapíkatého celeru
2 středně velké mrkve
3 středně velké cibule
1 větší stroužek česneku
čerstvý rozmarýn
máslo, olej
smetana
hladká mouka
sůl
pepř
kmín
sladká paprika
pár kapek citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme a nakrájíme zeleninu (na libovolné kousky - bude se mixovat). Pekáč nebo kastrol vymažeme máslem a dáme polovinu nakrájené cibule (druhou polovinu použijeme na základ do omáčky), všechnu červenou papriku, řapíkatý celer a mrkev. Osolíme a přidáme nasekaný rozmarýn. Maso osolíme, okořeníme sladkou paprikou a trochou kmínu. Vložíme do pekáče na zeleninu, poklademe kousky másla a pečeme do měkka ve vyhřáté troubě na 180° a podle potřeby podléváme. Prostě jako když pečeme kuře:-)

  2. V hrnci rozehřejeme máslo nebo olej (můžeme oboje) na kterém osmažíme zbytek cibule (já cibuli při restování solím) a po chvilce i nasekaný česnek. Na tomto cibulovém základu uděláme jíšku z hladké mouky a přidáme i sladkou papriku (nesmí se připálit). Zalijeme vývarem nebo vodou, rozmícháme a necháme provařit.

  3. Z pekáče vyndáme upečené maso, výpek se zeleninou přidáme do omáčky a rozmixujeme. Necháme provařit. Dohustíme nebo naředíme podle potřeby a dochutíme solí, pepřem a pár kapkami citronu. Nakonec zjemníme smetanou.

  4. Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo i rýží, nebo jáhly s cibulkou


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!