Pangas s pikantním thajským přelivem

Recepty, Ryby

Suroviny

2 filety pangase nebo jiné bílé ryby
olej
svazek jarní cibulky
1 stroužek česneku
kousek čerstvého zázvoru
sladká chili omáčka
rybí nebo ústřicová omáčka
citronová šťáva – několik kapek
sůl
(solamyl)

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a část zelených částí odložíme stranou na ozdobu. Česnek posekáme nadrobno a zázvor nastrouháme.

  2. Zbylou cibulku, česnek i zázvor nasypeme do pánve s rozehřátou kapkou oleje, promícháme a necháme krátce zavadnout. Zakapeme chili a rybí omáčkou a citronovou šťávou.

  3. Na takto připravený základ položíme osolené rybí filety, podlijeme malým množstvím vody, přikryjeme pokličkou a asi 8-10 minut podusíme.

  4. Pustí-li ryba hodně vody, můžeme na závěr dušení odkrýt pokličku nebo zahustit l žičkou solamylu rozmíchaného v trošce studené vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!