Pangas s pikantním thajským přelivem
Recepty, RybySuroviny
- 2 filety pangase nebo jiné bílé ryby
- olej
- svazek jarní cibulky
- 1 stroužek česneku
- kousek čerstvého zázvoru
- sladká chili omáčka
- rybí nebo ústřicová omáčka
- citronová šťáva – několik kapek
- sůl
- (solamyl)
Postup Pangas s pikantním thajským přelivem
Postup přípravy receptu
-
Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a část zelených částí odložíme stranou na ozdobu. Česnek posekáme nadrobno a zázvor nastrouháme.
Zbylou cibulku, česnek i zázvor nasypeme do pánve s rozehřátou kapkou oleje, promícháme a necháme krátce zavadnout. Zakapeme chili a rybí omáčkou a citronovou šťávou.
Na takto připravený základ položíme osolené rybí filety, podlijeme malým množstvím vody, přikryjeme pokličkou a asi 8-10 minut podusíme.
Pustí-li ryba hodně vody, můžeme na závěr dušení odkrýt pokličku nebo zahustit l žičkou solamylu rozmíchaného v trošce studené vody.