Plněné masové placky v parním hrnci
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g vepřového mletého masa
- 100 g tvrdého sýru Eidam
- 1 tvrdý (suchý) rohlík
- 1/2 dcl mléka
- 1 vejce
- 1 PL hořčice
- 1 menší cibule
- sůl
- mletý pepř
- sušená bazalka
- 1 uvařený sloupnutý vepřový jazyk
Postup Plněné masové placky v parním hrnci
Postup přípravy receptu
-
Rohlík nastrouháme na strouhanku, přidáme v mléce rozšlehané vejce a hořčici a necháme chvíli nabobtnat. Pak přidáme mleté maso, nadrobno pokrájenou cibuli, na jemném struhadle nastrouhaný sýr, koření a promícháme.
Uvařený, ve studené vodě sloupnutý vepřový jazyk nakrájíme na 1cm silné plátky. Z masové směsi utvoříme placku, do ní vtiskneme plátek jazyku a přiklopíme další plackou, viz. foto. Zarovnáme do úhledného tvaru a vložíme do nádoby PH, kde jsme předem nalili vodu. Hrnec přikryjeme a paříme 40 minut.
Můžeme podávat jen s chlebem a hořčicí na kousku zeleného salátu nebo ke špenátu, bramborové kaši, čočce - já jsem udělala s červenými fazolemi: osmažila jsem slaninu, cibulku, přidala slabou PL hl.mouky, udělala zásmažku, přidala 1 konzervu červených fazolí, sůl, cukr, trochu octu a 10 minut provařila.