Korejský špíz
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vepřového masa – krkovičky nebo plece
- 1 červenou papriku
- 1 žlutou papriku
- 1 červenou cibuli
- sůl
- pepř
- sezamová semínka – můžete vynechat
- Marináda:
- 1/2 šálku sójové omáčky
- 1/4 šálku rýžového octa
- 3 lžíce medu
- 2 lžičky sezamového oleje
- 5 stroužků česneku – prolisujeme
Postup Korejský špíz
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky. Smícháme všechny ingredience na marinádu a polovinu si dáme stranou. Maso vložíme do uzavíratelného sáčku nebo umělohmotného boxu a zalijeme polovinou marinády, dáme chladit. Tak mininálně na 30 minut, ale můžete marinádě čas na práci i přes noc.
Cibuli i papriky si nakrájíme na kousky a střídavě navlékáme na špejli cibuli, papriky a maso. (Dřevěné špejle je dobré před použitím namočit do vody aspoň na 30 minut, maso se z nich lépe stahuje.)
Narovnáme na grilovací pánev a jednotlivé díly přelijeme částí marinády, kterou jsme si odložili. Osolíme, opepříme a můžeme posypat i sezamovými semínky.
Pánev umístíme v polovině trouby. Grilujeme asi tak 6 minut z každé strany, záleží na troubě. Při otočení opět potřeme marinádou.