Korejský špíz

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřového masa – krkovičky nebo plece
1 červenou papriku
1 žlutou papriku
1 červenou cibuli
sůl
pepř
sezamová semínka – můžete vynechat
Marináda:
1/2 šálku sójové omáčky
1/4 šálku rýžového octa
3 lžíce medu
2 lžičky sezamového oleje
5 stroužků česneku – prolisujeme

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky. Smícháme všechny ingredience na marinádu a polovinu si dáme stranou. Maso vložíme do uzavíratelného sáčku nebo umělohmotného boxu a zalijeme polovinou marinády, dáme chladit. Tak mininálně na 30 minut, ale můžete marinádě čas na práci i přes noc.

  2. Cibuli i papriky si nakrájíme na kousky a střídavě navlékáme na špejli cibuli, papriky a maso. (Dřevěné špejle je dobré před použitím namočit do vody aspoň na 30 minut, maso se z nich lépe stahuje.)

  3. Narovnáme na grilovací pánev a jednotlivé díly přelijeme částí marinády, kterou jsme si odložili. Osolíme, opepříme a můžeme posypat i sezamovými semínky.

  4. Pánev umístíme v polovině trouby. Grilujeme asi tak 6 minut z každé strany, záleží na troubě. Při otočení opět potřeme marinádou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!