Yukhoe (jihokorejský tatarák)

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

250 g hovězí svíčkové (může být i jiný kus kvalitního hovězího)
3 stroužky česneku
menší kousek zázvoru
2 lžičky sojové omáčka light
2 lžičky medu
2 lžičky sezamového oleje
2 lžičky pálivé chilli omáčky
1 nashi
2 žloutky (měly by být křepelčí, já používám normálně slepičí)
salátová okurka
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na velmi tenké nudličky.

  2. Česnek a zázvor oloupeme a společně utřeme.

  3. Všechny suroviny přidáme k masu (sojovou omáčku, chilli omáčku, med, sezamový olej a utřený česnek se zázvorem). Důkladně promícháme s masem.

  4. Nashi a salátovou okurku oloupeme, nakrájíme na nudličky a dáme na servírovací talíř.

  5. Tatarák dáme na servírovací talíř k salátové okurce nashi, na tatarák dáme do středu žloutek a posypeme sezamem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!