Medovo-čokoládová kopule

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
200 g polohrubé mouky
2 kl prášku do pečiva
na špičku nože mletý zázvor
3 vejce
100 g medu
130 g másla
4-5 pl mléka
Náplň:
400 ml šlehačky HOLÉ (nebo šlehačky a ztužovač + cukr)
1 pl medu
4 mileny (ledové kaštany)
Poleva:
35 g hořké čokolády
1 kl medu
15 g másla
dortová forma kulatá 26cm, vymazat a vysypat

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto vyšleháme máslo, med a vejce. Přimícháme mléko, mouku, zázvor a prášek do pečiva. Těsto nalejeme a rozetřeme do dortové formy a pečeme cca 30 minut na 170°C.

  2. Na mřížce necháme vychládnout. Pak prostředek lžící vydlabeme a vydlabaný korpus rozdrobíme.

  3. Šlehačku vyšleháme s medem do tuha a vmícháme na kousky nakrájené čokoládové tyčinky. Naplníme jí dort a vše uhladíme aby nám vznikla kopule. Na ní rukama přitlačíme vydlabaný a rozdrobený korpus, snažíme se zachovat tvar kopule.

  4. Polevu rozehřejeme a kopuli pocákáme.

  5. Necháme v chladu, nejlépe do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!