Kuřecí kousky v kokosovořapíkové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa cca 600g
4 stonky řapíkatého celeru
svazek jarní cibulky
15 cm pórku
2 rajčata
2 lžíce hrubozrnné hořčice
400 ml kokosového mléka
100 ml bílého vína
5-6 lžic olivového oleje
sůl
čerstvě mletý pepř
lžíce arabského koření (fy Koření od Antonína)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a překrájíme na větší, šikmé pruhy, cca třícentimetrové. Dáme do misky, přidáme hořčici, 2-3 lžíce olivového oleje, arabské koření, sůl a pepř. Řádně, nejlépe rukou, promícháme.

  2. Ve woku si rozpálíme 3 lžíce oleje a masenko zprudka restujeme cca 10 minut.

  3. Mezitím, co se masíčko restuje, si nakrájíme pórek a jarní cibulku na kolečka, celer na jemné proužky, rajčata odkožkujeme a nakrájíme na kostičky.

  4. Na orestované masko vchrstneme vínečko bíué, necháme odpařit a pak vhodíme do pánve zbytek surovin. Plamen máme pořád na plné pecky. Zeleninku cca 5 minut restujeme společně s masem. Pak přilejeme kokosové mléko a když začně bublat, stáhneme plamen na minimum, necháme zredukovat omáčku a změknout maso. Zhruba za 15 minutách máme hotovo. Podle své chuti dosolíme a dopepříme. Ohnivci, jako já, přidají drcené chilli papričky. Podáváme s čímkoliv, co máme rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!