Kuřecí kousky v kokosovořapíkové omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa cca 600g
- 4 stonky řapíkatého celeru
- svazek jarní cibulky
- 15 cm pórku
- 2 rajčata
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 400 ml kokosového mléka
- 100 ml bílého vína
- 5-6 lžic olivového oleje
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- lžíce arabského koření (fy Koření od Antonína)
Postup Kuřecí kousky v kokosovořapíkové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a překrájíme na větší, šikmé pruhy, cca třícentimetrové. Dáme do misky, přidáme hořčici, 2-3 lžíce olivového oleje, arabské koření, sůl a pepř. Řádně, nejlépe rukou, promícháme.
Ve woku si rozpálíme 3 lžíce oleje a masenko zprudka restujeme cca 10 minut.
Mezitím, co se masíčko restuje, si nakrájíme pórek a jarní cibulku na kolečka, celer na jemné proužky, rajčata odkožkujeme a nakrájíme na kostičky.
Na orestované masko vchrstneme vínečko bíué, necháme odpařit a pak vhodíme do pánve zbytek surovin. Plamen máme pořád na plné pecky. Zeleninku cca 5 minut restujeme společně s masem. Pak přilejeme kokosové mléko a když začně bublat, stáhneme plamen na minimum, necháme zredukovat omáčku a změknout maso. Zhruba za 15 minutách máme hotovo. Podle své chuti dosolíme a dopepříme. Ohnivci, jako já, přidají drcené chilli papričky. Podáváme s čímkoliv, co máme rádi.