Bezlepkové tvarohové řezy s angreštem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 2 celá vejce
- 100 g cukru moučka
- 130 g másla nebo Hery
- 1/2 lžičky guaru
- 50 g šáchorové mouky
- 150 g tapiokové mouky
- 150 g univerzální hladké bezlepkové mouky (měla jsem Doves Farm - Plain white)
- 100 ml sojového mléka
- Tvarohová náplň:
- 400g tvarohu
- 100 g cukru moučka
- 1 canilkový cukr
- 180 ml sojového mléka (podle potřeby)
- 1 pudinkový prášek
- Bezlepková posypka:
- 120 g cukru moučka
- 100 g rýžové hladké mouky
- 100 g rýžové krupičky
- 100 g Hery
Postup Bezlepkové tvarohové řezy s angreštem
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce rozmícháme s cukrem a Herou. Přidáme všechny sypké suroviny včetně guaru a umícháme těsto. Na závěr přilijeme sojové mléko na zjemnění. Podle potřeby můžeme mléko přidat.
Plech vyložíme papírem na pečení a těsto na něj rozetřeme. Těsto je hodně hutné, jde špatně rozetřít. Pokud už v míse vypadá, že to půjde ztuha, tak přimícháme ještě sojové mléko, těsto zvláční a zjemní a půjde líp rozetřít.
V míse vyšleháme tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem a pudinkovým práškem. Pokud jsme použili hrudkovitý tvaroh, přidáme sojové mléka, aby z tvarohu vznikla kaše. Pokud máme jemný tvaroh, mléko přidávat nemusíme, je tam jen pro konzistenci.
Tvaroh rozetřeme na těsto. Pokud je tvarohová náplň hodně řídká, dáme plech do trouby a pár minut si koláč předpečeme. Pokud je tvaroh hustý, není potřeba předpékat.
Koláč poklademe angreštem, hustě posypeme posypkou a dáme do trouby vyhřáté na cca 200 stupňů. Pečeme asi 40-50 minut. Jestli je těsto upečené zjistíme párátkem.