Krůtí prsa s mandlemi
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 250 g krůtích prsou
- 1 menší vejce
- 1,5 lžičky bramborového škrobu
- 50 g pražených mandlí
- 1 jarní cibulka nebo 1/2 pórku
- špetka mletého kmínu
- špetka soli
- sójová omáčka
- sezamový nebo arašídový olej na smažení
- k podávání vařená rýže nebo instantní kudrnaté nudle
Postup Krůtí prsa s mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na 2 mm tenké plátečky (lépe se krájí polozmrzlé). V misce maso rozmícháme s vejcem a škrobem, můžeme malinko naředit vodou, aby se maso lépe obalilo. Tekutinu důkladně vmasírujeme do masa.
Jarní cibulku nakrájíme na šikmé tenké plátky. Připravíme si přílohu, protože příprava samotného jídla je fofr.
Rozehřejeme pánev nebo wok, kápneme trochu oleje a vložíme maso. Prudce opékáme, rychle mícháme a plátky oddělujeme od sebe, aby se nespekly. Až maso zbělá (trvá to asi 2 minuty), osolíme jej a poprášíme kmínem, ochutíme sójovou omáčkou, přidáme jarní cibulky, promícháme. Nakonec přidáme mandle, prohřejeme a hned podáváme.
Jídlo nemá žádnou šťávu (ale suché není), je jemné, lahodné.