Cibulačka chudé rodiny

Recepty, Polévky

Suroviny

400 g cibule
3 stroužky česneku
1/3 celeru
3 lžíce oleje
1,5 litru vývaru
1 vejce
2 lžíce zakysané smetany
hrst libečku
himálajská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ve větším hrnci rozpálíme olej a přidáme nahrubo nasekanou cibuli, nastrouhaný celer a prolisovaný česnek. Dusíme za průběžného míchání na mírném ohni přibližně 15 minut, až nám vše začne hezky zlátnout.

  2. Následně přilijeme 1,5 litru horké vody/vývaru a přivedeme k varu. Osolíme, přidáme libeček a rozklepneme vejce. Povaříme ještě zhruba 10 minut. Ke konci přidáme zakysanou smetanu a polévku projedeme tyčovým mixérem.

  3. Podáváme s čerstvě upečeným chlebem nebo opečenými krutonky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!