Kvásková pizza

Recepty, Pizzy

Suroviny

1 polévková lžíce kvásku
65 g pšeničné mouky chlebové
75 ml vlažné vody
250 g mouky, buď chlebové, nebo hladké
125 - 140 ml vlažné vody
2 polévkové lžíce olivového oleje
1/2 lžičky soli
rajčatová omáčka
oregano, nebo koření na pizzu
šunka, klobása...
mozzarella, gouda, gorgonzola...
žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Lžíci kvásku, mouku a vodu promícháme, přikryjeme folií a necháme stát na teplém místě, až kvásek zdvojnásobí objem. Buď přes noc, nebo připravíme ráno a necháme do odpoledne.

  2. Ke kvásku přidáme prosátou mouku, sůl, olej a vlažnou vodu, té přidáme tolik, aby šlo vypracovat vláčné těsto. Propracované těsto necháme v míse, zakryjeme folií a dáme kynout na teplé místo, na 2 - 3 hodiny.

  3. Po vykynutí rozdělíme na 2 díly, těsto rukama rozprostřeme na plech, potřeme rajčatovou omáčkou, posypeme kořením a dále si dozdobíme podle vlastní chuti. Já jsem dala mozzarellu, šunku, klobásu, žampiony a trochu goudy. Pečeme na 200 - 220°C, přibližně 15 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!