Kvásková pizza
Recepty, PizzySuroviny
- 1 polévková lžíce kvásku
- 65 g pšeničné mouky chlebové
- 75 ml vlažné vody
- 250 g mouky, buď chlebové, nebo hladké
- 125 - 140 ml vlažné vody
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky soli
- rajčatová omáčka
- oregano, nebo koření na pizzu
- šunka, klobása...
- mozzarella, gouda, gorgonzola...
- žampiony
Postup Kvásková pizza
Postup přípravy receptu
-
Lžíci kvásku, mouku a vodu promícháme, přikryjeme folií a necháme stát na teplém místě, až kvásek zdvojnásobí objem. Buď přes noc, nebo připravíme ráno a necháme do odpoledne.
Ke kvásku přidáme prosátou mouku, sůl, olej a vlažnou vodu, té přidáme tolik, aby šlo vypracovat vláčné těsto. Propracované těsto necháme v míse, zakryjeme folií a dáme kynout na teplé místo, na 2 - 3 hodiny.
Po vykynutí rozdělíme na 2 díly, těsto rukama rozprostřeme na plech, potřeme rajčatovou omáčkou, posypeme kořením a dále si dozdobíme podle vlastní chuti. Já jsem dala mozzarellu, šunku, klobásu, žampiony a trochu goudy. Pečeme na 200 - 220°C, přibližně 15 min.