Brambory s lečem a vepřovým masem zapečené v troubě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1/2 kg vepřové kotlety
- 1,5 kg brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 520 g zavařeného leča
- 1 zakysaná smetana
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- kmín
- grilovací koření
- sušený libeček
- pepř
- olivový olej
- cukr
Postup Brambory s lečem a vepřovým masem zapečené v troubě
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na malé kostičky, ochutíme grilovacím kořením a osolíme. Osmažíme do křupava na pánvi.
Na plech si dáme na proužky nakrájenou cibuli, česnek nakrájený na plátky, oloupané brambory nakrájené na kolečka, lečo a osmažené maso. Poté nalijeme zakysanou smetanu, přidáme pepř, sůl, kmín, libeček, hořčici a půl lžičky cukru.
Vše promícháme, pokapeme olivovým olejem a necháme zapéct na 230°C zhruba 50 minut. Šťáva z leča a zakysané smetany by měla být vypečená.