Brambory s lečem a vepřovým masem zapečené v troubě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1/2 kg vepřové kotlety
1,5 kg brambor
1 cibule
2 stroužky česneku
520 g zavařeného leča
1 zakysaná smetana
2 lžíce plnotučné hořčice
sůl
kmín
grilovací koření
sušený libeček
pepř
olivový olej
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na malé kostičky, ochutíme grilovacím kořením a osolíme. Osmažíme do křupava na pánvi.

  2. Na plech si dáme na proužky nakrájenou cibuli, česnek nakrájený na plátky, oloupané brambory nakrájené na kolečka, lečo a osmažené maso. Poté nalijeme zakysanou smetanu, přidáme pepř, sůl, kmín, libeček, hořčici a půl lžičky cukru.

  3. Vše promícháme, pokapeme olivovým olejem a necháme zapéct na 230°C zhruba 50 minut. Šťáva z leča a zakysané smetany by měla být vypečená.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!