Cuketové hranolky s česnekem a parmazánem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 2 středně velké cukety
- 2 lžíce olivového oleje
- lžička citronové šťávy
- 5 stroužků česneku (i více)
- sůl
- pepř
- 1/2 šálku strouhaného parmazánu
- sůl
- pepř
Postup Cuketové hranolky s česnekem a parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Cukety nakrájíme na hranolky a ty pak naskládáme těsně vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem nebo alobalem.
V misce promícháme olej, citronovou šťávu a utřený česnek.
Mašlovačkou potřeme hranolky připravenou směsí a nakonec posypeme strouhaným parmazánem.
Osolíme, opepříme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme do zrůžovění tj. asi 15 minut. Podáváme teplé, ale dobré jsou i studené.