Kančí kýta na divoko alá Verča

Recepty, Jiné maso

Suroviny

500-600 g kančí kýty
2 střední cibule
2 bujony (masox)
1 lžička plnotučné hořčice
2 lžičky tomatové šťávy
1 lžička soli
1 lžička drceného kmínu
1 lžička mleté papriky
1/2 lžičky mletého pepře
1/2 lžičky mletého nového koření
4 hřebíčky
2 bobkové listy
0,2 l domácí lečo (bez uzeniny)
mouka na zahuštění
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostičky 0,5 x 0,5 cm, dáme do hrnce (já použila tlakový) na rozpálené sádlo, tak aby se maso zatáhlo.

  2. Pak přidáme nakrájenou cibuli, hořčici, tomatovou šťávu, masox, sůl, kmín, pepř, mleté nové koření, hřebíček a bobkový list, promíchat, chvíli restovat a zalít vodou, dusit do změknutí masa (v tlakovém hrnci 30 minut).

  3. Poté přidat domácí lečo, mírně povařit a zahustit (mouka + voda). Podáváme buď s těstovinami nebo knedlíkem, jak kdo má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!