Pečený králik na česneku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

Králík
2-3 cibule
palička česneku
sůl
pepř
kmín
kousek uzeného bůčku
bůček (normál)
voda
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Králičí stehna a přední packy očistit trochu od blan, cibuli na kostičky, nasolit, opepřit, kmín, potřeme lisovaným česnekem. Pořádně vetřít do masa.

  2. Přidám kousek bůčku a uzeného bůčku (neboť králík je suché mas), asi 2 polévkové lžíce sádla a zaliji vodou 2 dcl i víc. Nejdřív dáme na dno pekáče cibuli.

  3. Pečeme na 180°C asi 1 1/2 hodiny přikryté a pak už necháme jen tak dopéct, aby malinko chyt barvu. Hlídat si i vodu aby se nevypekla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!